Nog niet zo lang geleden deden we allemaal, ja jij ook, lacherig wanneer we een hond met een jasje zagen lopen. Dat was zielig en geen gezicht en een hond heeft toch al een jas? Maar we komen er steeds meer achter dat een hondenjas écht geen overbodig ding is. Sommige honden kunnen zichzelf nu eenmaal niet zo goed warm houden. Zij lopen al snel een verkoudheid op of lopen te rillen van de kou na een rondje in de regen. Dan is zo'n hondenjas alleen maar heel fijn. Je hond blijft lekker warm en hij zal zich niet hoeven uitschudden bij binnenkomst zodat niet iedere keer je hele bijkeuken onder de spetters zit.

Maar er zijn meer voordelen aan een hondenjas

Je kent het wel. Je moet er 's avonds nog even met je hond op uit. De regen komt met bakken uit de lucht, het is donker en het is koud. Jij hebt al geen zin om naar buiten te gaan, laat staan dat je hond graag met je op pad wil gaan. En dan moet je ook nog eens lopen langs die donkere weg. Het is dan fijn om te weten dat er op bijna iedere hondenjas reflectoren zijn gemaakt. Zo is je hond beter zichtbaar in het donker en wordt de kans op ongelukken flink kleiner.

Zorg ook goed voor jezelf

Je trekt je hond een lekkere warme hondenjas aan en misschien ook wel hondenschoentjes tegen de invloeden van sneeuw, ijs en strooizout. Maar zorg je ook goed voor jezelf? Zorg dat je altijd lekker warme laarzen met een flink profiel klaar hebt staan en dat je jas wind- en waterdicht is. En dan is het ook nog een goed idee om een speciale lichtgevende of reflecterende band om je arm te dragen en een zaklamp in je hand. Zeker bij slecht weer is het voor automobilisten moeilijk om je te zien. Door deze maatregelen zorg je ervoor dat jij en je hond beter zichtbaar zijn.

Kies voor een hondenriem die goed in je hand past

Het kan dus zomaar zijn dat jij een andere riem gebruikt dan wanneer je partner met de hond aan de wandel gaat. Het is vooral van belang dat deze riem sterk is, niet te lang en ook zeker niet te kort en dat je deze, ook als het heel koud is, goed vast kunt houden. Mocht je hond dan ergens van schrikken, dan is hij niet zomaar weg.

Geef een reactie

Explore More

Kerstoutfits voor de wat stevigere man

Ben je op zoek naar een leuke kerstoutfit waarin je kunt stralen tijdens het kerstdiner bij je familie? Maar ben je niet zo sportief meer dat je in de modelmaten