Engerlingen zijn keverlarven van verschillende soorten kevers. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze leven onder de grond en slopen, vanaf de onderkant, je mooie grasmat. Daar wordt natuurlijk niemand gelukkig van. Maar engerlingen bestrijden is nog wel even een klusje. Zo moet je, om te beginnen wachten tot vlak voor de zomer om ze te gaan bestrijden. Dat duurt nog even, dus heb je nu mooi de kans om je even in te lezen. Het meest effectief zijn aaltjes tegen engerlingen. Deze aaltjes kun je gewoon online bestellen. Ze worden geleverd in een doosje of een envelop en de inhoud daarvan los je op in water en sproei je over je gazon.

Engerlingen bestrijden is niet moeilijk

Het is alleen even belangrijk dat je weet wat je doet. Engerlingen zijn dus larven van de kever. Zij leven graag onder de grond en komen pas boven wanneer ze volwassen zijn. Engerlingen kunnen veel schade aanrichten aan jouw gazon, maar ook aan het grasveld van de voetbalvereniging. Het is dan zaak om deze beestjes op tijd te signaleren en dan actie te ondernemen. Engerlingen bestrijden doe je met aaltjes. Deze aaltjes eten de engerlingen niet op, maar infecteren ze met bacteriën.

En dan krijg ik dus een hele tuin vol dode engerlingen?

Het mooie aan engerlingen bestrijden met aaltjes is dat je er niets meer van ziet. De engerlingen zullen onder de grond worden besmet en dus ook onder de grond sterven. Ze komen niet ineens naar boven gekropen. De aaltjes vertrekken op het moment dat er geen engerlingen meer zijn en de engerlingen worden nu weer voeding voor het gras dat ze hebben gesloopt. Zo is de cirkel weer rond!

Hoe krijg ik mijn gras weer mooi als de engerlingen weg zijn?

Het kan zijn dat het gras zich uit zichzelf weer herstelt, maar het kan ook nodig zijn om het gras extra voeding te geven en deels opnieuw in te zaaien. Je hoeft dan niet het complete grasveld te behandelen, alleen die delen die geel of kaal geworden zijn. Schep, voorzichtig, de toplaag eruit en vul deze opnieuw met goede bemeste tuinaarde. Hierin zaai je het gras. Zorg er altijd voor dat het gras voldoende water krijgt. Ook als het gaat om het gras van het voetbalveld. Gaat iedere avond automatisch de beregening aan? Dan kan het alsnog nodig zijn om de nieuw gezaaide stukken extra water te geven. Je ziet dan snel genoeg het gras weer mooi opkomen.

 

Geef een reactie